buurtmoestuinieren

een mobiele moestuin

Buurtmoestuinieren

Je eigen groenten verbouwen in een mobiele moestuinbak, dat is de opzet van het project Buurtmoestuinieren.

Lokaal voedsel

lokaal + voedsel = duurzaam

buurtmoestuin

samen + tuin = gezellig

mobiel tuinieren

groente + kweken = gezond

buurtmoestuin

Je eigen groenten verbouwen in een mobiele moestuinbak. Dat is de opzet van het project ‘Buurtmoestuinieren’, waarbij bewoners van Rijngaarde, kinderen van omliggende scholen en wijkbewoners met elkaar aan de slag gaan. De mobiele vierkante meterbakken worden geplaatst op het terrein van Rijngaarde en het voormalige terrein van de Willibrord School.

Inmiddels zijn er ruim 20 bakken gesponsord door het bedrijfsleven en serviceclubs. Op 12 april 2014 werd het project feestelijk geopend in Rijngaarde.

Bent u geïnteresseerd in sponsoring of wilt u zelf moestuinieren?

Buurtmoestuinieren’ is een project van de Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk en heeft de intentie om braakliggende terreinen in onze gemeenten een tijdelijke moestuin-functie te geven. Dit kan ook een impuls zijn voor een grotere betrokkenheid tussen de verschillende bewonersgroepen binnen een wijk. De moestuin kan een ontmoetingsplek worden voor haar bewoners. Ouderen kunnen hun moestuinervaring overdragen aan (school)jeugd. Wijkbewoners zonder tuin maar mét groene vingers, kunnen toch hun kropje sla oogsten.

Duurzaam tuinieren

Vele handen….

Niet alleen het geld en de goederen, maar vooral het gevoel dat het initiatief gedragen wordt maakt ons blij. Dank aan allen die het project op de een of andere manier ondersteunen.

We hebben nog steeds veel handen nodig. Niet alleen om te tuinieren, maar ook om te sjouwen, te bouwen aan een onderkomen, bordjes te maken zodat we de wilde planten om ons heen leren kennen, cursussen organiseren,koffie schenken, vlinders tellen en al dat soort dingen die de tuin tot een gemeenschappelijke, multifunctionele plek maken waar we ons prettig voelen.

Doe mee en meld je aan