Lokaal voedsel

Hortus Populus

Hortus Populus

Lokaal voedsel is een belangrijk thema: we besparen voedselkilometers, we versterken de lokale economie, we creëren zinvol werk voor mensen die op de arbeidsmarkt slecht uit de voeten kunnen, we kweken gezonde producten, we stimuleren mensen om in beweging te komen, het is educatief voor kinderen, en we versterken de sociale banden.

Lokaal voedsel

lokaal + voedsel = duurzaam

Hortus Populus

samen + tuin = gezellig

Gezond eten

groente + kweken = gezond

Hortus Populus

Een lang stuk grond dat ligt tussen de nieuw te bouwen woonwijk Weideveld en het Limespark is aan onze stichting toegekend voor tijdelijk gebruik. Wij hebben er een Romeinse tuin gemaakt, met een verbinding met het thema De Limes. Met speeldernis voor kinderen en natuur, met bloemenpracht voor bijen en een nektarkroeg voor vlinders. Maar ook worden zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest  lokale en oude groentegewassen geteeld en is er mogelijkheid van gemeenschappelijk werken en proeven en genieten. Vanaf april 2016 zijn we al bezig en is het gebied mooier en gevarieerder geworden. We ontwikkelen het gebied in fases. Meld je vooral aan om op welke manier dan ook mee te doen!

Dit seizoen breiden we het stuk terrein dat in gebruik genomen wordt, iets uit. Een kruidentuin met een plek voor eigen tuintjes. Het rechter eiland wordt opnieuw opgezet om groen eten en bloemen te telen. De grootste uitdaging ligt op het linker eiland. Daar gaat een onderkomen gebouwd worden. Wat mogelijk is weten we nog niet. Misschien een heuse Romeinse Barak, maar misschien eerst zeecontainers in een Romeinse jas.

Seizoen 2017

Vele handen….

Niet alleen het geld en de goederen, maar vooral het gevoel dat het initiatief gedragen wordt maakt ons blij. Dank aan allen die het project op de een of andere manier ondersteunen.

We hebben nog steeds veel handen nodig. Niet alleen om te tuinieren, maar ook om te sjouwen, te bouwen aan een onderkomen, bordjes te maken zodat we de wilde planten om ons heen leren kennen, cursussen organiseren,koffie schenken, vlinders tellen en al dat soort dingen die de tuin tot een gemeenschappelijke, multifunctionele plek maken waar we ons prettig voelen.
Wij zijn in ieder geval aanwezig op de woensdag-, vrijdag- en zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur.

Kom ons helpen, meld je aan via de site of kijk op onze facebook pagina