NL Doet is een evenement waarbij inwoners in hun eigen buurt helpen. Met en voor elkaar. De klussen die aangemeld worden via NL Doet lopen zeer uiteen. Wij hebben ingetekend voor twee projecten. De Buurtmoestuin Vrije Nesse moet worden opgeknapt en klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. Zaterdag 10 maart gaan ze de bakken opschonen en met aarde vullen, de kas klaar maken en het landje omspitten en bemesten. Zodra het weer het toelaat kan dan begonnen worden. Kijk vooral ook op de facebookpagina @buurtmoestuinieren.

Het  tweede project is de Hortus Populus. Ook daar zijn we zaterdag 10 maart actief. Hopelijk is de vorst uit de grond zodat we paaltjes de grond in kunnen slaan om extra kweekbakken te maken. Het kruien van de houtsnippers kan in ieder geval, de kas moet schoon en klaar gemaakt worden en er zijn enkele reparaties te doen. Voorzaaien kan misschien ook al wel, de zaden zijn al binnen!

Voldoende werk voor een leger vrijwilligers dus. Kijk ook op facebook @hortuspopulus.

Van het Oranjefonds kregen we een financiële bijdrage zodat we materialen en zaden kunnen kopen.

Voor alle harde werkers is er een lunch! Meld je dus wel aan, dan is er voldoende lekkers voor iedereen.