Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk

Agenda

Streekmarkt:
29 juli
26 augustus.
30 september
10-16 uur, Kerkstraat Bodegraven

Maaltijd Hortus Populus:
26 augustus, vanaf 17:30 uur.

---

Crowdfunding: geef de Hortus Populus een dak!

Help nu mee om in de Hortus Populus, dé pluk- en oogsttuin van Bodegraven, een dak te geven aan het duurzaam ingericht onderkomen. Hier kunnen dan in de toekomst jong en oud samen werken aan en leren over lokaal voedsel.

Je kan meedoen met de crowdfundingactie via Voor je buurt! Kijk op www.voorjebuurt.nl/campaigns/hortuspopulus en help ons mee voldoende geld in te zamelen om een dak aan te brengen over wat in de toekomst een groene ontvangstruimte moet worden. Op deze plek kunnen we dan workshops en lessen geven, een markt organiseren en koffie serveren aan de vrijwilligers. Bovendien kan met behulp van het dak, naar Romeins gebruik, regenwater opgevangen en hergebruikt worden. Ook hopen we met deze actie meer naamsbekendheid te krijgen: we willen niet alleen in de grond wortelen, maar ook in de gemeenschap van ons dorp.

De actie loopt nog tot 11 juli en bijdragen kan al vanaf €5,00, maar met iets hogere bijdrages zijn leuke, duurzame beloningen te verdienen.

Help een handje mee

Kom ook vooral eens kijken of een handje meehelpen op de Hortus. Wij zijn aanwezig woensdag- en vrijdagochtend tussen 9 en 12.30 uur, op zaterdagochtend tussen 9 en 12, en meestal op dinsdagavond tussen 17 en 20-20.30 uur. Op woensdag en zaterdag kan je dan ook zelf plukken en oogsten. De gezelligheid en prachtige omgeving maken een bezoekje zeker de moeite waard!

Eet een hapje mee!

Op 26 augustus organiseren we een maaltijd op de Hortus Populus voor alle geïnteresseerde inwoners en om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. We willen graag op deze mooie plek praten over onze plannen en ideeën uitwisselen. Iedereen is welkom vanaf 17:30 uur, aanmelden kan per e-mail.

---

Fairtrade: Watersnip eerste erkend bedrijf

In de aanloop naar de erkenning van Bodegraven-Reeuwijk als Fairtrade Gemeente, is Watersnip als eerste bedrijf in de gemeente officieel erkend als Fairtrade bedrijf. Op 29 juni werd bij de Rokende Turf in Reeuwijk op feestelijke wijze het bordje onthuld door Wethouder wethouder Kees Oskam, raadslid Lisbeth Hertogh en directeur van Watersnip John van Gemeren. Het bedrijf, dat dit jaar 30 jaar bestaat, heeft al jaren eerlijke handel ingebed in haar werkwijze en draagt dat op prachtige wijze uit.

De Fairtrade erkenning van de gemeente laat ook niet meer lang op zich wachten: op dit moment is de opdracht vrijwel klaar en kan de aanvraag voor de erkenning binnenkort ingediend worden.

---

Klimaatschool voor het delen van kennis

Voor het streven naar een klimaatneutraal Bodegraven-Reeuwijk in 2035 wordt een toegankelijke klimaatschool opgezet. Hier kan kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid gedeeld worden, om uiteindelijk alle burgers en bedrijven die kunnen meehelpen aan te zetten tot actie. Nieuwe duurzame initiatieven kunnen gestart worden door informatie te geven over bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden of btw-regelingen. De klimaatschool zal een fysieke plek krijgen in "de Droomfabriek". Voor meer informatie kan je contact opnemen met de Stichting, de gemeente of Monique van Doorn.

---

Over ons

De Stichting wil partner zijn voor burgers en bedrijven, op weg naar een duurzame manier van werken en leven. Samen werken we aan thema's zoals circulaire economie, sociale samenleving, energie neutraal wonen, werken en vervoeren, en lokaal/gezond voedsel, bereikbaar voor iedereen.

Bestuursleden:
Perry Versluis, Arthur van Dijk,
Nanne Fioole en Esther van den Bor

Aanmelden, informatie, actie: info@duurzaambodegravenreeuwijk.nl
Op onze Facebookpagina delen we filmpjes en berichten over nieuwste ontwikkelingen en producten op het gebied van duurzaamheid. Zo ziet onze wereld er straks uit!

We hebben een nieuwe website!

Een nieuw en fris uiterlijk, met dezelfde ambities.