Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk

Agenda

Workshop kaas maken 23 september
Van 10-12 uur op de Hortus Populus

Burendag 23 september
Van 15-17 uur op de Hortus Populus

Streekmarkt 30 september
Van 10-16 uur, Kerkstraat Bodegraven

Dag van de Duurzaamheid 10-10-2017
Vanaf 17 uur borrel en bijwonen raadsvergadering

---

Crowdfunding voor het dak van de Hortus Populus is geslaagd!

We hebben het volledige bedrag van
€ 10.000 met hulp van fantastische donateurs en een bijdrage van €5000 van de provincie Zuid-Holland. Plannen worden gemaakt en deze winter gaan we bouwen.

Op 26 augustus hebben de donateurs hun bedankjes kunnen ophalen. Het was mooi weer, gezellig druk en er zijn veel rondleidingen door de tuin gegeven.

Zaterdag 23 september wordt de workshop kaas maken door Marian Humme gegeven. Wanneer je daar aan mee wil doen, geef je dan snel op. De workshop is op de Hortus Populus van 10-12 uur.

---

Burendag 23 september

Op Burendag trakteren we de vrijwilligers van onze stichting op een lunch op de Hortus Populus, van 13-14.30 uur.

Daarna zijn de "buren" speciaal uitgenodigd. Bewoners van Weideveld en de Broekveldse laan hebben de Hortus Populus in hun achtertuin. Onder het genot van een gratis consumptie op het terras met elkaar kennis maken en vooral zien en beleven wat de tuin je kan bieden.

---

Dag van de Duurzaamheid 10-10-2017 

De Dag van de Duurzaamheid laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Vanaf 17 uur is iedereen welkom voor een hapje en een drankje bij Arthur van Dijk (Wilhelminastraat 6 in Bodegraven).


Daarna is er een prikkelende presentatie over de mogelijkheden van zonne- en windenergie. Om 19.15 uur wandelen we naar de Raadsvergadering in het gemeentehuis waar een voorstel wordt behandeld van de Kringloopgemeenschap Bodegraven-Reeuwijk i.o. voor het opwekken van duurzame energie op grote schaal in onze gemeente. Geef deze uitnodiging door aan geïnteresseerden, want het gaat immers over de (duurzame) toekomst van onze gemeente!

---

Fairtrade: erkenning nabij!

De aanvraag om erkenning als Fairtrade Gemeente is ingediend en zal spoedig worden verleend. Het verkrijgen van de erkenning is een mooie prestatie en vieren we tijdens de Fairtrade week van 28 oktober tot en met 5 november.

Tijdens deze week is er onder andere een ontbijt voor de huidige deelnemers, gemeente bestuurders en ambtenaren en wordt er een bord geplaatst aan de grens tussen Reeuwijk en Gouda zodat iedereen kan zien dat we Fairtrade Gemeente zijn. Winkeliers en horeca zorgen voor speciale aanbiedingen om te laten zien dat fairtrade producten (h)eerlijk zijn. Aandacht voor onze Fairtrade week wordt gegeven in een special in de huis-aan-huisbladen en in extra Facebook-campagnes - volg ons op Fairtrade Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

---

Over ons

De Stichting wil partner zijn voor burgers en bedrijven, op weg naar een duurzame manier van werken en leven. Samen werken we aan thema's zoals circulaire economie, sociale samenleving, energie neutraal wonen, werken en vervoeren, en lokaal/gezond voedsel, bereikbaar voor iedereen.

Bestuursleden:
Perry Versluis, Arthur van Dijk,
Nanne Fioole en Esther van den Bor

Aanmelden, informatie, actie: 
info@duurzaambodegravenreeuwijk.nl
Op onze Facebookpagina delen we filmpjes en berichten over nieuwste ontwikkelingen en producten op het gebied van duurzaamheid. Zo ziet onze wereld er straks uit!