Buurtmoestuin

Moestuinbakken dichtbij huis
Moestuinbakken in de woonwijk
In de Buurtmoestuin werken bewoners van de Bodegraafse Dronenwijk het hele seizoen samen met schoolkinderen van de Willibrordschool, Beatrixschool en bewoners van Rijngaarde. Ouderen kunnen hun ervaring overdragen aan kinderen en bewoners zonder tuin maar mét groene vingers, kunnen toch hun kropje sla oogsten.
Buurtmoestuin
Jong en Oud
Tuinieren
JA, ik wil ook een moestuinbak?!
Vraag naar de mogelijkheden om een eigen moestuinbak te beheren of kom gezellig langs bij de moestuin om te helpen, advies te geven of gezellig een praatje te maken. Iedereen is welkom en er is altijd wel wat te doen zeker in het voorjaar en de zomer.

Doe mee en meld je aan.

De mobiele vierkante meter bakken zijn geplaatst op het terrein van Rijngaarde. De twintig bakken voor de basisschoolkinderen zijn gesponsord door het bedrijfsleven en serviceclubs. Ongeveer dertig andere bakken zijn van buurtbewoners, Rotary, GroenLinks en andere sponsoren. Door enkele enthousiaste bewoners is ook een akker in gebruik genomen om nog meer groente te telen. Bovendien groeien in een kleine kas heerlijke watermeloenen, paprika’s, aubergines en tomaten.
Sponsoren bedankt!
Waarom een (tijdelijke) moestuinbak?
De Buurtmoestuin is een project van de Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk. Doel is om op braakliggende terreinen in de gemeente tijdelijk te tuinieren. Samen bezig zijn met planten en groente. De Buurtmoestuin is in 2014 feestelijk geopend en 2018 zal het laatste jaar zijn. Daarna wordt de locatie in gebruik genomen door Mozaïek Wonen, die er appartementen voor ouderen gaat bouwen. Mogelijk worden de moestuinbakken dan verplaatst naar een andere locatie.