Dag van de Duurzaamheid op 9 en 10 oktober.
Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk nodigt iedereen uit om op zaterdag 10 oktober tussen 11 en 14 uur op bezoek te komen bij de Hortus Populus. Buiten is het goed mogelijk om, met in achtneming van de Corona regels, te laten zien hoe wij vorm geven aan duurzaamheid.
U kunt proeven van de producten van de tuin zoals soep en roomkaas met kruiden en een groene smoothie. Door een tegel mee te nemen doet u mee met de actie Steenbreek en krijgt u bloemzaden cadeau. We geven graag advies over een groene tuin met veel plaats voor bijen, groenten en evenwichtige natuur.
Onze gemeente heeft veel te delen over duurzaamheid. Daarom is er een week van de Duurzaamheid samengesteld met op elke dag een onderwerp – via computer-gedeelde- bijeenkomsten. Van maandag 5 oktober tot en met vrijdag kunt u luisteren en meepraten over isoleren, energieopwekking en luchtkwaliteit. Klik hier voor de agenda van die week. Op basisscholen wordt door wethouders en raadsleden voorgelezen uit een boek “De wereld van de kleding”, een thema dat prachtig aansluit bij het accent Fair Fashion dat in de Fairtrade week van eind oktober wordt neergezet in samenwerking met de kledingwinkels in ons dorp.
Vrijdag 9 oktober komt de wethouder voorlezen! De verhalen gaan over Fairtrade/duurzame kleding. Dit vindt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk erg belangrijk. Samen zetten we ons in om het aantal fairtrade producten te laten groeien. Dat doen we door ondernemers aan te zetten door zelf in hun bedrijf fairtrade producten te gebruiken en om bewust duurzame activiteiten te organiseren (energiebesparing, groene stroom, FSC, fair finance etc). Daarnaast stimuleren we winkeliers om meer duurzame en fairtrade producten te koop aan te bieden. Bovenal moet de consument zich bewust worden van de invloed die zij op de wereld hebben door hun eigen koopgedrag. Daar is deze actie op gericht: eerlijke en duurzame kleding onder de aandacht te brengen. Tijdens de Fairtrade week ( 24 – 31 oktober) organiseren we een campagne rond Fair Fashion. Winkeliers (15 van de 22 in onze gemeente!) met mode of accessoires doen mee door in hun etalage duurzame en eerlijke producten neer te zetten met een toelichting wat daar fairtrade/milieuvriendelijk of duurzaam aan is. Een jury van winkeliers en wethouders kiezen de “mooiste” fair fashion etalage. Maar de inwoners kunnen een publieksprijs geven aan de etalage die zij het mooist/leukst/of meest duidelijk “eerlijk” vinden.
Recente reacties