Eind oktober 2022 kregen we van de gemeente een nieuw contract voor twee jaar. Het huidige land, met als adres Limespad 1 in Bodegraven mogen we blijven gebruiken. Daar horen nieuwe plannen bij en een stevige structuur van de organisatie. We spraken met onze vrijwilligers, abonnementhouders en andere betrokkenen en hoorden wat zij belangrijk vinden. Dit leverde een nieuw geformuleerde Missie “We hebben een gezellige tuin waar voor iedereen een plek is. We zijn eerlijk en oprecht en we helpen elkaar. We hebben liefde voor de natuur en willen voedsel beschikbaar houden.” en een nieuw geformuleerde Visie “Mensen in de buurt bewust maken van de waarde van lokaal voedsel, van de omgeving en van jezelf. Zo zijn we duurzaam vanuit onze locatie met een link naar de Romeinen.”. Met de tuinman en de vele vrijwilligers laten we zien dat de Hortus Populus een plek is waar een duurzame samenleving zichtbaar wordt.

De tuinman, Theo Klomp, heeft opnieuw een contract met ons. De diverse groepen vrijwilligers weten zich verantwoordelijk voor de vele activiteiten die we in dit hele project doen. Meer dan alleen groenten en kruiden telen. Maar ook onze kennis en ervaring doorgeven, bewustworden en veel gezelligheid. Circulaire landbouw proberen we uit door het houden van twee varkens, die onze restproducten eten.
Het eerste zaad voor de groenten is al weer gezaaid. Afhankelijk van de natuur kunnen we de eerste groenten half mei verkopen in de winkel die op vrijdagochtend en zaterdagochtend open is tussen 10 en 12 uur. De groente  abonnementen worden vanaf begin juni uitgeleverd. Nu dus het moment om je aan te melden voor een 4 weken of 26 weken abonnement. Wil je vrijwilliger zijn? Kom eens kijken en bekijk op de website van de Hortus Populus  om te zien wat je kunt doen en wanneer we open zijn.