Afgelopen seizoen heeft de Bodegraafse Pluk- en Oogsttuin 25 gezinnen wekelijks van groente en fruit uit eigen dorp voorzien. Het komende seizoen wil Hortus Populus het aantal groenteabonnementen gaan verdubbelen.

Uit de enquête blijkt dat we het goed hebben gedaan, maar natuurlijk zijn er in zo’n eerste jaar dingen die beter kunnen. Tuinman Theo Klomp zet zich samen met verschillende vrijwilligers in om er een succes van te maken. De plannen en de werkschema’s zijn opgesteld en de organisatie rondom de tuin wordt steeds professioneler.

Campagne

Vanaf april start er een campagne om de Hortus Populus nog bekender te maken bij iedereen in Bodegraven, zodat het aantal groenteabonnementen en ook de losse verkoop van groente en fruit gaat groeien. Ook blijven we in gesprek met de gemeente om te zorgen dat de tuin een vaste plek krijgt in de nieuwbouwwijk Weideveld.

Ons doel is dat de Hortus Populus straks niet meer afhankelijk is van donaties en vrijwilligers, maar dat de tuinman met de verkoop van groenten van de tuin een gezonde boterham kan verdienen. Tot die tijd zijn alle donaties en alle vrijwilligers meer dan welkom, bijvoorbeeld om de Romeinse Barak nog verder te bouwen en in te richten, of het educatieprogramma van de tuin verder op te zetten en uit te voeren.