Wordt Vriend van de Hortus Populus en/of koop een bessenstruik in onze sponsor-actie

De Hortus Populus ontwikkelt zich steeds weer. Een aantal jaren telen we nu groenten voor abonnementhouders en een groeiend aantal mensen dat af en toe in de winkel groenten  om onze eigen gemaakte producten kopen. Ook de kaas van Van der Bas uit Nieuwerbrug, de eieren van Anton de Wit en de melk plus yoghurt van familie Oostdam vinden gretig aftrek. Daar zijn we trots op. Toch is dat niet genoeg om zelfstandig te blijven voortbestaan. Andere inkomsten worden gezocht en plannen worden gemaakt om daar vorm aan te geven. Uitbreiding van de verkoop door onderdeel te worden van een groter geheel van “lokaal geproduceerde groenten beschikbaar maken voor alle inwoners”. Gesprekken met Rechtstreex en Voedselfamilie Krimpenerwaard zijn gaande.

Daarnaast zouden we andere producten kunnen verkopen zodat meer mensen ook in hun eigen directe omgeving fruit of eetbare groenten telen. We denken aan het aanleggen van een Bessenstraat waaruit we jonge struiken van wel 14 soorten verschillende eetbare bessen aanbieden. Ook fruitbomen kunnen we aanbieden in samenwerking met anderen.

Het museum staat op het punt om ingericht te worden met authentieke wapens, matrassen en andere attributen zoals de soldaten in deze omgeving gebruikten. In de barak gaan we een energiezuinige en schone kachel plaatsen zodat we ook in de wintermaanden workshops kunnen geven en de winkel open kunnen houden.
Jullie steun helpt ons om deze ambities waar te maken. Want de Hortus Populus is het waard om een vanzelfsprekend onderdeel te worden van onze gemeente.

 

 

Lees ook het volgende artikel over de nominatie van de landelijke Awards voor Duurzaamheid: STEM op ons via de stemlink: https://www.awardsvoorduurzaamheid.nl/hortus-populus-pluk-oogsttuin (categorie E)