Romeinse moestuin

Hortus Populus, voor iedereen
Groente en fruit uit de Romeinse moestuin
De Hortus Populus is een zelfvoorzienende moestuin met een Romeins tintje in het Bodegraafse Limespark. Een moestuin voor iedereen. Vrijwel dagelijks werken hier vrijwilligers die op natuurlijke en ecologische manier groente, fruit en bloemen telen. Verder lopen er wat kippen, er is een bloementuin voor bijen en vlinders in aanleg en er wordt een Romeins onderkomen gebouwd.

Heb je zin om te tuinieren, dan ben je als vrijwilliger meer dan welkom. Heb je geen zin om te tuinieren, maar wil je wel genieten van de heerlijke groente en fruit? Dan kan je met een abonnement wekelijks wat komen oogsten. Nog simpeler? Ga de naar de streekmarkt op het Kerkplein in Bodegraven.

Hortus Populus
Moestuin
Streekmarkt
Kan ik helpen in de moestuin?
Iedereen die zin heeft om te tuinieren is van harte welkom. Ervaring heb je niet nodig, enthousiasme wel. Een groep vrijwilligers werkt onder begeleiding van een ervaren tuinier iedere woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 14.00 uur in de tuin. Wil je wel helpen, maar niet met tuinieren? Ook dan ben je welkom. Vlinders tellen, bordjes maken, kippenhok verzetten, bloemenbakken timmeren, een cursus organiseren of koffie schenken; er is veel te doen. Dus meld je aan en doe mee!

 

Met een groenteabonnement heb je in het seizoen wekelijks verse groente en fruit uit de moestuin. En het allerleukste is; je mag zelf komen oogsten. Kies wat je lekker vindt. De vrijwilligers in de tuin geven tips en kunnen je helpen met de oogst.

In het seizoen is er iedere laatste zaterdag van de maand een streekmarkt op het Kerkplein in Bodegraven. In de kraam van de Hortus Populus zijn groente, fruit en bloemen uit de moestuin te koop. ‘s Ochtends geoogst en direct op de markt te koop.

 

 

Oogsten of kopen op de markt?
Waarom een lokale moestuin?
Tuinieren is een gezonde bezigheid in de buitenlucht voor iedereen, vrijwilligers en in de toekomst ook mensen die niet (meer) midden in de maatschappij staan. Omdat de tuin aan de rand van een woonwijk een park ligt, kan iedereen die dat wil volgen hoe de groenten en fruit groeien. Zodra het kan mag je verse groentes en fruit zelf komen oogsten in de moestuin. Dat is niet alleen erg lekker, maar ook erg leerzaam, zeker voor kinderen.