Romeinse moestuin

Hortus Populus, voor iedereen

Groente en fruit uit de Romeinse moestuin

De Hortus Populus is een zelfvoorzienende moestuin met een Romeins tintje in het Bodegraafse Limespark. Een moestuin voor iedereen. Vrijwel dagelijks werken hier vrijwilligers die op natuurlijke en ecologische manier groente, fruit en bloemen telen. Verder lopen er wat kippen, er is een bloementuin voor bijen en vlinders in aanleg en er wordt een Romeins onderkomen gebouwd.

Heb je zin om te tuinieren, dan ben je als vrijwilliger meer dan welkom. Heb je geen zin om te tuinieren, maar wil je wel genieten van de heerlijke groente en fruit? Dan kan je met een abonnement wekelijks wat komen oogsten. Nog simpeler? Ga de naar de streekmarkt op het Kerkplein in Bodegraven.

Hortus Populus

Moestuin

Streekmarkt

Met een groenteabonnement heb je in het seizoen wekelijks verse groente en fruit uit de moestuin. En het allerleukste is; je mag zelf komen oogsten. Kies wat je lekker vindt. De vrijwilligers in de tuin geven tips en kunnen je helpen met de oogst.

In het seizoen is er iedere laatste zaterdag van de maand een streekmarkt op het Kerkplein in Bodegraven. In de kraam van de Hortus Populus zijn groente, fruit en bloemen uit de moestuin te koop. ‘s Ochtends geoogst en direct op de markt te koop.

 

 

Oogsten of kopen op de markt?

Kan ik de moestuin helpen of ondersteunen?

Iedereen die zin heeft om te tuinieren is van harte welkom. Ervaring heb je niet nodig, enthousiasme wel. Een groep vrijwilligers werkt onder begeleiding van een ervaren tuinier iedere woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 14.00 uur in de tuin. Wil je wel helpen, maar niet met tuinieren? Ook dan ben je welkom. Vlinders tellen, bordjes maken, bloemenbakken timmeren, workshops organiseren, groente verkopen op de markt of aan restaurants; er is veel te doen. Dus meld je aan en doe mee!

Vriend worden van de Hortus Populus is een andere manier om de moestuin te steunen! Voor 10 euro per jaar ondersteun je de pluk- en oogsttuin en zorg je voor meer lokaal op biologische wijze geteelde groente en fruit. Vrienden zijn altijd welkom op de tuin om rond te kijken of een kopje koffie of thee te drinken.

 

Meld je aan als vrijwilliger van de Hortus Populus! We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de natuur te werken, vrijwilligers die willen tuinieren of vrijwilligers die graag klusjes doen. Verder zoeken we ook vrijwilligers die het leuk vinden om workshops te geven, en enthousiaste kookfanaten die lekkere dingen willen maken met groente van de tuin. Wil je helpen met de verkoop op de markt, het zoeken naar nieuwe afzetgebieden of ons bestuur versterken? Ook dan ben je meer dan welkom!

Ja, ik word vrijwilliger bij de Hortus Populus

1 + 11 =

Word vriend van de Hortus Populus! Voor 10 euro per jaar ondersteun je de pluk- en oogsttuin en zorg je voor meer lokaal op biologische wijze geteelde groente en fruit. Vrienden zijn altijd welkom op de tuin om rond te kijken of een kopje koffie of thee te drinken.

Ja, ik word vriend van de Hortus Populus

10 + 11 =

Waarom een lokale moestuin?

Tuinieren is een gezonde bezigheid in de buitenlucht voor iedereen, vrijwilligers en in de toekomst ook mensen die niet (meer) midden in de maatschappij staan. Omdat de tuin aan de rand van een woonwijk een park ligt, kan iedereen die dat wil volgen hoe de groenten en fruit groeien. Zodra het kan mag je verse groentes en fruit zelf komen oogsten in de moestuin. Dat is niet alleen erg lekker, maar ook erg leerzaam, zeker voor kinderen. Lees voor meer informatie het interview met Esther van den Bor over de Hortus Populus!