Kennis delen is een belangrijke doelstelling van het project Hortus Populus. Dat doen we op verschillende manieren.

Twee workshops met wilde planten op de Hortus Populus
Beide workshops worden gegeven door Carla Glorie.  Zij is diëtiste en natuurvoedingskundige.
Locatie is Hortus Populus aan de Weideveldselaan in Bodegraven (naast de nieuwbouwwijk Weideveld). We stellen het op prijs wanneer je per fiets komt.

Workshop “Koken met Wilde Planten” wordt op zaterdag 21 augustus gegeven. Tussen 10 en 14 uur neemt ze je mee op een wandeling waarbij uitgelegd wordt welke planten eetbaar zijn, hoe ze je gezondheid ondersteunen en hoe je ze kunt herkennen en bereiden. Enkele planten worden geplukt om gezamenlijk in de keuken van de Hortus een soep, broodsmeersels, salade, lunchgerecht en een nagerecht van te maken. De recepten krijg je mee naar huis. De kosten van de workshop zijn € 40,-.

Workshop “Wildplukwandeling met proeverij” wordt dinsdagavond 24 augustus gegeven van 19 tot 21 uur. Eetbare wilde planten worden wel ‘Superfoods’ genoemd.  Wilde planten bevatten waardevolle voedingsstoffen en zijn een welkome aanvulling in onze voeding. Het zoeken en plukken van wilde planten is leuk en avontuurlijk. Een wereld gaat voor je open en je zult voortaan met andere ogen naar de natuur kijken. Je weet welke NATUURSUPERFOODS je kunt gebruiken voor een maaltijd, thee of als EHBO kruid. Na de wandeling is er een proeverij van hapjes met eetbare planten. De kosten voor deze workshop zijn € 20,-.

Opgave vooraf is noodzakelijk, via 06 2917 3341 of informatie@hortuspopulus.nl

Kijk voor meer informatie op www.dedansendeboom.nl en www.hortuspopulus.nl/kennisdelen

 

De laatste donderdagavond van de maand, tussen 19.30 en 20.30 zijn er steeds thema’s die betrekking hebben op gezonde voeding. Boost je immuunsysteem. De eerste op op 26 augustus en deze gaat over mentale vitaliteit en mindset, gegeven door Conny Groenveld. Kijk voor het programma en voor kosten op de site van de Hortus Populus