De Vega Boerderij Groene hart heeft een nieuwe locatie gevonden. Het komende jaar heeft de organisatie de beschikking over een terrein van 1,6 hectare in Weideveld in Bodegraven. Het terrein is bestemd voor woningbouw, maar die plannen zijn nog in ontwikkeling. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft enthousiast meegewerkt aan de tijdelijke bestemming.

Boer Martijn van der Zanden, die in dienst van de Vega Boerderij, is blij met de tijdelijke oplossing. “Het plantgoed dat we reeds hebben aangekocht kunnen we nu poten. Deze week al gaan we aan de slag met het frezen van de grond. Wellicht kunnen we aansluitend de pootaardappelen en de pootuitjes al planten.”

HORTUS POPULUS

De nieuwe locatie ligt achter de Hortus Populus, een gemeenschapstuin waar groenten biologisch worden geteeld. De Vega Boerderij maakt gebruik van dezelfde ontsluiting as de Hortus Populus. De stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk exploiteert die tuin al sinds 2016 met behulp van tientallen vrijwilligers en een professionele tuinder. Voorzitter Esther van den Bor: “Wij zijn blij met deze ontwikkeling. Met elkaar kunnen we meer draagkracht geven aan nieuwe initiatieven en meer aandacht te vragen voor lokale producten. Al werken we volgens verschillende concepten, we koesteren dezelfde idealen. Dat biedt veel mogelijkheden tot samenwerking, al gaan wij natuurlijk op onze eigen wijze door. De Hortus Populus heeft zijn plek in de samenleving al bewezen.”