Bestuursleden stellen zich voor

Na de dood van Nanne Fioole hebben Robert Leemburg en Martijn Plomp zich om uiteenlopende redenen teruggetrokken uit het bestuur. Hieronder stellen de huidige bestuursleden zich voor..

Esther van den Bor 

Ik ben Esther van den Bor en woon in Bodegraven sinds 1988. Vanuit mijn werk, handhaving en vergunningverlening voor bedrijven en de Wet Milieubeheer, ben ik me steeds meer gaan richten op klimaat en duurzaamheid. Geweldig is het om te zien welke nieuwe wegen worden gevonden om een duurzame samenleving te realiseren. Met slimme techniek, andere materialen en door gelijkwaardig met mensen en natuur om te gaan. Toekomstbestendig zijn en kansen voor een ieder, voor nu en later, dichtbij en ver weg geeft me inspiratie om in mijn eigen gemeente actief bij te dragen aan een betere wereld. ‘Samen’ en ‘in beweging komen’ zijn mijn mantra’s. Ik ben blij zoveel medestanders te vinden.

 

Arthur van Dijk

Ik ben Arthur van Dijk, getrouwd, 53 jaar en woonachtig in Bodegraven. Naast mijn werk in de ICT ben ik veel bezig met duurzaamheid. Mijn hele leven lang heb ik een passie voor vlinders. Vlinders zijn erg afhankelijk van een goede kwaliteit van de natuur en als je dat wilt behouden of verbeteren dan wordt duurzaamheid automatisch iets belangrijks in je leven. Zo heb ik thuis zonnepanelen, een luchtwarmtepomp, een solar tube en ik heb veel aan isolatie gedaan. Kom gerust kijken als je wilt. Naar mijn werk ga ik op een speed pedelec. Ik word er fitter van en het scheelt een auto. En zo vaak regent het nu ook niet in Nederland. Verder zit ik in de ledenraad van de Rabobank op het thema duurzaamheid, ben ik ambassadeur voor de Vlinderstichting en probeer ik binnen de Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van onze mooie gemeente.

Peet van Os

Ik heet Peet van Os, ben 60 jaar, geboren in Bodegraven en sinds 1995 woonachtig in Reeuwijk. Ben 40 jaar werkzaam geweest bij één van de grootste import en export bedrijven in AGF. Met ons bedrijf waren wij voorloper in de duurzaamheid. Medio 2020, na een bezoek op de duurzaamheidstuin Hortus Populus, ben ik ontzettend enthousiast geworden over Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk: de mensen én haar doelstellingen. Het bestuur heeft mij gevraagd om het bestuur te versterken en na één vergadering was ik vastbesloten om die rol in te vullen. We gaan ons sterk maken, zodat mensen in de verdere toekomst net zo kunnen genieten van deze aarde als wij nu doen. De grootste uitdaging is om met elkaar de duurzaamheidsambitie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te realiseren: het in 2035 klimaatneutraal krijgen van onze gemeente. Werken aan een duurzame toekomst is inspirerend, urgent, maar ook leuk en zeker boeiend. We moeten ons realiseren dat we dit niet alleen kunnen, maar met elkaar: inwoners en bedrijven en gemeentelijke organisaties van Bodegraven-Reeuwijk.