Weggooien?

Mooi niet, naar een Repair Café!

Breng je kapotte spullen naar een Repair Café

Repair Cafés zijn gratis toegankelijk voor iedereen die kapotte spullen of apparaten wil laten repareren. Alle materialen en vrijwilligers met twee rechterhanden zijn daar aanwezig om eenvoudige reparaties uit te voeren. De vrijwilligers voeren de reparatie uit, terwijl je gezellig een kopje koffie drinkt. Of de vrijwilligers leggen je uit hoe je de reparatie (de volgende keer) zelf kan uitvoeren. Zo leer je nog wat! Meer dan de helft van de aangeboden spullen wordt gerepareerd.

Repair Café

Leren

Repareren

Waar en wanneer zijn de Repair Cafés?

Bodegraven

Wanneer: Wekelijks op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur

Locatie: Nova Bioscoop, Prins Hendrikstraat 31, Bodegraven

Reeuwijk

Wanneer: Iedere tweede en laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur

Locatie: Huis van Alles, Van Staverenstraat 39, Reeuwijk

Waarder

Wanneer: Iedere eerste vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur

Locatie: Huiskamer van Waarder/Huis van Alles, Maximalaan 2, Waarder

Kom naar het Repair Café met elektrische apparaten, kleding, meubels, servies, fietsen en speelgoed. Eigenlijk is alles wat kapot is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

De vrijwilligers hebben veel kennis en helpen je met plezier om de reparatie uit te voeren. Als je dat wil, nemen ze de tijd en leggen ze aan je uit hoe je de reparatie zelf kan uitvoeren of een volgende keer zelf kan uitvoeren. Met een kop koffie of thee erbij, wordt het een gezellige en nuttige activiteit.

De reparaties zijn gratis, je kan een vrijwillige bijdrage doen voor het Repair Café.

Wat en hoe wordt er gerepareerd?

Waarom een Repair Café?

Om kapotte spullen en apparaten te repareren is goed gereedschap, kennis en tijd onmisbaar. Deze dingen brengt het Repair Café bij elkaar. Mensen met kennis en tijd zijn er aanwezig evenals alle benodigde gereedschappen. Zo wordt repareren leuk en eenvoudig voor iedereen!

Door het Repair Café leer je op een andere manier naar je spullen te kijken. Want kapotte spullen zijn waardevol en kunnen vaak weer worden gemaakt.

De Repair Cafés zijn een initiatief van stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk. Wereldwijd zijn er al meer dan 1.500 Repair Cafés.