De Dag van de Duurzaamheid is niemand in Bodegraven-Reeuwijk ontgaan. Fietsers kregen applaus en plastic werd opgevist uit de Oude Rijn. Ook werden duurzame ondernemers verrast met een boeket bloemen. Tot slot was er in de avond nog een bijeenkomst met ruim dertig genodigden.

Domino’s Pizza ontving een boeket bloemen, omdat zij de pizza’s bezorgen op e-bikes. Plus Hoogendoorn supermarkt in Waarder ontving een boeket voor het ruime aanbod aan Fairtrade producten in de winkel. En Edelman voor het plaatsen van zonnepanelen en het geven van een masterclass daarover.

Bijeenkomst

In de avond verzamelden ruim dertig afgevaardigden van verschillende organisaties, bedrijven en wijkteams. Ook de gemeente was vertegenwoordigd en enkele betrokken burgers kwamen naar de bijeenkomst om na te denken over de mogelijkheden om de verduurzaming van onze gemeente te versnellen. Tijdens speeddates werden vragen, ideeën, kennis en ervaring uitgewisseld.

De avond leverde belangrijke informatie op voor stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk. Binnenkort bespreekt het bestuur van de stichting met  wethouder Robèrt Smits en twee beleidsmedewerkers duurzaamheid de resultaten van deze bijeenkomst. Dit alles met als doel gezamenlijk te zorgen voor een nog duurzamere gemeente.